Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

6. 12. 2011 7:42
fakt že jste zřejmé vystudovaný ekonom

mě šokuje. Termín analýza prosím nepoužívejte pro prostá zamyšlení nezaložená na faktech. :-) děsivé. Představa že se takový spasitel dostane fakt k vlivu...;-D

3 0
možnosti
PK

ahaswer

6. 12. 2011 7:06
Milý autore,

začal jsem Vás s velkým zájmem číst, protože začátek, popisující většinového čtenáře mi konvenoval a čekal jsem na další obsah. Hned 3, odstavec však byla rána do očí. Ne to, že znáte příčiny hospodářské krize, ty jsou vcelku ve své různorodosti známé, ale že znáte východiska z ní!! To bylo pro mne obrovské překvapení, protože byste byl první na světě a zlomek vteřiny jsem byl s vámi a věřil Vám. Bohužel to byl jen zlomek a naděje pohasla. A v dalším textu pk přišlo vysvětlení. Při vašem popisu vzniku krize už to bylo jen na smutný úsměv a při popisu třetí mzdy (jak Vy píšete), kterou občan nepozná, což je tzv. "superhrubá mzda" jak jí znají všichni zaměstnanci, už na úsměv nezbylo.

Snad, někdy, možná, třeba opravdu naleznete funkční východisko z hospodářské krize a svět Vám bude blahořečit. Pokračujte v bádání, jen doporučuji přivzít k tomu i nějakou odbornou literaturu a tím povzbudit naději na reálný výsledek.

O čas jsem mne nepřipravil, snaha se cení. Nicméně karmu neudělím.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

6. 12. 2011 7:05
Poznámka k jednomu bodu

".. a tak se znovu budou zachraňovat banky. A společnost zase upadne do

toho, co nyní prožíváme. Proč uvádím tento příklad? Na jasném příkladě

chci ukázat, že trh vše hned nevyřeší..." - proč by se měly zachraňovat banky? To je podle Vás ten TRH? Naopak to je DEFORMACE trhu. Pokud by banky již předem nepočítaly s touto deformací, tak by měly velmi kvalitně obsazené úvěrové oddělení, které by posoudilo značné riziko plynoucí z nákupu většího množství autobusů (ono by to nejspíše neproběhlo v jeden den - ostatně autobus nestojí na krámě vyrobený, ale objednává se), tudíž nárůst registrací živností "dopravců", nebo třeba prodlužování dodací lhůty autobusů či značný nárůst objednávek autobusů) by měly banku varovat, neboť i samotné bance by hrozilo, že ji onen TRH zařadí mezi neperspektivní či určenou k likvidaci.

Zde se dopouštíte klasické chyby - na příkladu zjevné deformace trhu, která v podstatě vylučuje běžné tržní mechanismy, dokladujete, že trh nefunguje.

1 0
možnosti
DK

Šahrazád

6. 12. 2011 1:11
Máme na luxus velkého počtu zdravotních pojišťoven u nás ?

Některé už zanikly a jiné fúzovaly. Každá má svůj administrativní aparát, management a značné množství budov - jejichž  nabývání a provoz je hrazen ze zdravotního pojištění. Tyto peníze nedorazí k pacientům, ke zdravotním sestrám a ani k lékařům. Navíc se živí dozorčí rady a představenstvo akciových společností. V dozorčích radách zasedají výborně placení poslanci, senátoři i úředníci ministerstva zdravotnictví atp. Zde dostávají  navíc tantiémy často ve výši ročního platu průměrného zaměstnance v ČR. Nahradit pojišťovny jedním státním úřadem bez zbytečných výdajů ????Karma autorovi. R^

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

6. 12. 2011 2:11
Re: Máme na luxus velkého počtu zdravotních pojišťoven u nás ?

Netrapte se tím. I kdyby jste psal pro minimum lidí, kteří opravdu čtou a přemýšlí, tak to má cenu. Ale to musíte zvážit sám. Jinak - o pluralitě zdravotních pojišťoven jsem také psala, nebylo to v té době aktuální, tak si to možná lidé nebrali k srdci. Ale za váš článek děkuji, je to super napsané. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,16
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články