Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Souhlasím s vámi, ale jednu poznámku bych měl. Píšete ... podobně společnosti ubližují i zdraví a bohatší důchodci, kteří se ještě nenaučili žít, žijí po socialisticky, to je málo utrácejí a snaží se všechny naspořené peníze nastrkat dětem nebo vnoučatům ... A já se ptám. Ty děti a vnoučata ty peníze neutratí? Oni je nastrkají do slamníku? Obchodníkovi, potažmo státu je přece úplně jedno, kdo ty peníze utratí.

6 0
možnosti
Foto

Do hry se opět dostává W. Komárkem prosazovaná a díky Klausovi zavrhovaná parita kupní síly. Podle mne je to nejvýstižnější ukazatel při srovnávání života v různých prostředích.

2 0
možnosti
MB

Dobré pojetí obsahu článku. Potvrzuje mou domněnku, že výše mzdy - je údajem polovičním. Tu je třeba k něčemu přikurtovat - tj. cenám - životním nákladům. Teprve poté, z toho vystoupí cosi rozumnějšího. V tom smyslu pak lze konstatovat, že v ČR žíti lze. Ideální, zejména pro mládežníky pak je - Získej finance v zahraničí a pak si kup za "Levný peníz drahé věci", ve své domovině. Osobně se domnívám, že otázka, kdy se naše mzdy vyrovnají západu je - Samozřejmě, že nikdy ! To by totiž popřelo logiku investorů ! Proč jsou zde - to je otázka pro vládu strany do r. 1989 - Proč se dělá podivná, další politika průmyslových zón s daňovými úlevami - To je zase otázka pro naše vlády po r. 1989 ... :-)

3 0
možnosti
JR

J24a96n 19R70á53ž

23. 9. 2017 15:39

Souhlas s tím, že daňové úlevy a miliardové investiční pobídky pro zahraniční investory, místo efektivní podpory našeho podnikatelského prostředí nižšími daněmi, bez byrokratické bu*erace a přívětivým jednáním státu, jsou největším svinstvem, které nám všem naše polistopadové vlády udělaly.

Nízké mzdy a všechny s tím související nešvary, jsou toho důsledkem.

5 0
možnosti
PB

Díky, poučil jsem se, karma.

3 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,18
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články