Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Vždy, když někdo vytáhne srovnání násilí v islámu a křesťanství, reaguji odkazem na časovou osu. Nejprve byla mohutná islámská rozpínavost (od Indie až po třetinu Francie) a teprve následně byly vedeny křesťanské výboje proti muslimským uchvatitelům. Výmluvné je srovnání prvních několik století existence obou. Křesťané pronásledováni Římem a muslimové ve velké expanzi.

Druhé srovnání při výletu do historie je zcela jasné: křesťané, kteří páchali zlo, konali proti Písmu, kdežto muslimové tehdy i dnes najdou pro své zlořády v Koránu oporu.

Tak, jak uvádíte některé bohumilé zásady z islámu, tak argumentují sami muslimové a zjednodušeně i některá "sluníčka". Ale je to jen ta menší část islámské nauky. Ta větší část je právě tím aspektem, proč islám do demokratické Evropy nepatří.

2 0
možnosti
RB

Pane Kindle, zvýšil jsem karmu článku, protože na rozdíl od vašich příspěvků plně odpovídá historii:

Islám je o šest století mladší. Křesťanství se před šesti stoletími chovalo stejně jakéo dnešní islám. Mimochodem: Co se stalo manichejcům, albigenským, husitům? Že křesťanství není rozpínavé? Co křížácké výpravy? Proč Svatá říše římská německého národa urputně bojovala s Velkomoravskou říší?

A to jen několik příkladů z obecného chodu dějin.

0 3
možnosti
Foto

" křesťanství je náboženstvím rozpínavým" To jste mě fakt rozesmál ;-D Jak je vidno o historii nevíte zhola nic,RvRv

2 0
možnosti
Foto

Pokud islám projde referomou musí zahodit korán. Pokud budou muslimové považovat korán za boží poselství k žádné reformě nedojde. Korán je ideologie k ovládnutí světa. Pokud se týká války s islámským státem je to boj sunnitů, proti šiítům. Ne boj proti teroristům.RvRvRvRv

7 0
možnosti
Foto

Nestačí pouze myslet. Musíte i pozorovat okolní realitu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 8,84
  • Průměrná čtenost 3651x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články