Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc se mi líbí, jak se hravě a plynule přenášíte přes vaše konstrukce, které se v realitě většinou nevyskytují. :-)

2 0
možnosti

JJ, plný souhlas. V našich zemích žijeme relativně podobně. Vyspělejší státy si samozřejmě koupí více, ale bude to zhruba odpovídat Vašem u výpočtu (který je hodně zjednodušený a zřetelný, tudíž nemusíte čtenáře nějak podceňovat). Ale jakmile vyjedeme za hranic, ukáže se ten brutální rozdíl v platech.

2 1
možnosti
JB
JV

Těch 40let zkažených a ztracených komunisty se musí dohnat. Tak, že ještě aspoň 10 let. Nejdéle bude trvat ta "mentalita" ....

2 3
možnosti
Foto

Ale Komárek nám sliboval daleko rychlejší dohnání a Ročenka CIA dokonce tvrdila, že už se tak stalo.

1 0
možnosti
Foto

Ještě lepší je žít tady a pobírat ten rakouský plat. A nemusíte cestovat. I takové znám.

1 0
možnosti
Foto

Jo a ode mě karma.

1 0
možnosti
MR

M51i88l77a48n 98R92a64d77e89k

17. 3. 2017 23:56

bez velkých statistik - stačí vzít v potaz kolik stoji základní jídlo, kolik stoji si dát v restauraci oběd, pivo nebo sodovku, kolik stojí jízdenky, kolik se odvádí na daně, kolik stojí holič, dovolená nebo oblečení.

Pak lidé si myslí že když se řekne že v Číně je někdo střední vrstva a spočítají si na dolary nebo eura co vydělávají, tak myslí že jsou to chudáci. Jenže oni za to pořídí více muziky než v Evropě.

Taktéž někdy to v USA počítají na to kolik burgrů v Mekáči pořídíte za váš plat, ale v USA je mekáč nejlevnější hnůj, ale jinde je to drahý špás, za mekáč se jinak nají 4člená rodina za den.

Je to vše zavádějící. Na to statistiky jen pomohou, ale obraz není úplný

4 0
možnosti
JZ

Tak zase pokud je neco vyjadreno statistikami a mnoha jinymi promennymi, tezko muze existovat neco, jako "uplny obraz". Statistika je pravdiva, zavadejici je jen lidska predstavivoat.

0 0
možnosti
JP

J25o18s58e38f 45P22o86t79r

17. 3. 2017 23:55

Věřím vaším číslům, asi máte pravdu.

Ale to srovnání sousedních a v daleké minulosti bratrských zemí ve mě evokovalo vzpomínku na r. 1968, kdy jsem se díky příbuzenským vztahům octl jako 20 letý vysokoškolák na prohnilém a zpátečnickém "Západě" u příbuzných blízko Vídně.

Tedy to byl kulturní šok. Dálnice, obchodní domy, krásná upravená krajina, usměvaví lidé ... z šedého, špinavého, zanedbaného, z otlučených fasád komunistického předvoje světa.

Ale chci mluvit o těch dálnicích. V kavárně v Melku nad dálnicí na Vídeň jsem snil o dálnici, které se světem spojí moje rodné město České Budějovice ( jen kousek od toho Melku). A tak sním a sním, letos se konečně začne stavět, má být dokončena kolem 2024.

Takže zpoždění 60 let. Co vy na to hrdinští Čechové?

12 1
možnosti
Foto

Možná se toho dožijete. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,17
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články