Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za nízké mzdy se skutečně nevyplatí pracovat, otázkou však zůstává, co přesně zaměstnanec nabízí, aby si zasloužil více než nízkou mzdu. Zaměstnance nikdo nenutí, aby pracovali tam, kde pracují. Navíc jak jste sám uváděl, firma docela vyřešila nezaměstnanost v regionu. Tak kde je problém? Byli by tam lidé raději bez práce? Navíc skutečně nikdo nikoho nenutí, aby se nechal zaměstnat, klidně může založit vlastní firmu a uvést své nápady do praxe.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Takto nízké mzdy jsou neuvěřtelné darebáctví nadnárodního koncernu. Měl by být dodatečně zdaněn žebráckou daní !

0 0
možnosti
EP

V zásadě článek o tom, jak autor nechápe základní ekonomický princip. Jinak by mu došlo, že na trhu náročnost práce nikoho nezajímá. Házet v lese kameny po stromech je taky náročné a nikdo za to nezaplatí.

0 1
možnosti
Foto

K22a36r51e91l 49C95a46c12h

17. 5. 2016 17:10

Nevím, jakou firmu měl autor blogu na mysli. Jsem už pár let v důchodu, ale mohu říci, že firma ze které jsem do důchodu šel byla asi ta z lepších. Střední firma cca 350 lidí. Lidé v nepřetržitém provoze tu sice dělají 12 hodinové směny, ale vybrali si to sami a prosadili přes odbory. Každý ze směnových zaměstnanců tak má sice nakumulovanou pracovní dobu, ale vyjde mu pak jedenkrát v měsíci 7 dnů nepřetržitého volna! Sami to tak chtěli. O tom, že by se někomu v této firmě vyplácelo být na neschopence, nemůže být ani řeč. Průměrná mzda jako ve Škoda Auto tam sice není, ale je taková, že si lidé této firmy považují jako dobrého zaměstnavatele. Tedy není demotivující. Jediný personální problém je nyní v tom, že lidé odcházející do důchodu se již nedaří nahrazovat mladými s odpovídající odbornou kvalifikací, protože se dlouhodobě cosi pokazilo v odborném technickém školství, které nedokáže reagovat na potřeby pracovního trhu. No a firmy, které kalkulují se základem pro stanovení svých mezd státem stanovenou minimální mzdou, by měly zvážit, zda mají vůbec morální právo podnikat. Minimální mzdou by měly obecní úřady odměňovat ty, které zaměstnají na veřejně prospěšných pracích místo vyplácení sociálních dávek. Musel by však být takový rozdíl mezi dávkami a min. mzdou, aby i tomu, kterého nikdo jiný zaměstnat nechce, se vyplatilo tyto práce dělat.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PB

Doporucuju Vam zalozit vlastni firmu a praktikovat tyto teorie na vlastnich zamestnancich

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím, ono se to hezky radí, když člověk nenese zodpovědnost. Takových poradců co a jak by přesně měl majitel firmy, je na každém prstu deset a zbytek stojí frontu za dveřmi.

0 0
možnosti
VH

To jsem z toho jelen. Minimální mzda cca 10 tisíc, p ř í p l a t e k za nepřetržitý provoz tisícovka, p ř í p l a t e k za hlučnost tisícovka, p ř í p l a t e k za fyzicky namáhavou práci tisícovky tři. Celkem 15 tisíc. Nu dobře. Jen nechápu, je je pak hodinová mzda b e z p ř í p l a t k ů 90,- Kč. To je matematický zázrak!

Vynikající je úvaha, že pokud si pan Lunga vymaslí (doslova) nějakou svoji minimální mzdu, tak cokoliv nižšího už je financování firmy pracovníkem. Úvaha "ekonoma".

Příklad Škoda a její dodavatelé: nejsme v plánovaně řízeném hospodářství, pane ekonome. Díky bohu. Proto jsem cinkal.

Pracovní doba je 40 hodin týdně (či méně), tedy necelých 24 % z celého týdne. Jak je rozložena je, samozřejmě, věc jiná. Kde prosím jsou výhradně 12hodinové směny?

Lepší je marodit? No - to jste v rozporu s tvrzením vlády i odborů. Tušíte vůbec, jak se počítá nemocenská?

Ekonomika roste (jak to, když nikdo nemá motivaci?). Rostou mzdy (reálně o 3,1 % - to je málo?). Není to náhodou v rozporu s Vaším (záměrně?) vše hanícím článkem?

3 0
možnosti
PV

ono je to tezky, kdyz si kdektery manazer mysli, ze motivovat lidi hrozbou ztraty prace je to nejlepsi.

4 0
možnosti
Foto

Je fakt, že je to to nejjednodušší a v lokalitách s vyšší nezaměstnaností vcelku beztrestné; i když je otázka, nakolik se takové firmě vyplatí nadměrná fluktuace, když musí každého nově příchozího zaškolit.

0 0
možnosti
VV

No, realny socializmus vystridal ranny kapitalizmus.

1 0
možnosti
Foto

Vystřídal, inu jak kde, jak v které firmě.

A na okraj – raný se píše s jedním n. Dvě n pouze ve významu (například) sedmiranný kolt.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste své palce nějak zdůvodnit, prosím.

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 8,84
  • Průměrná čtenost 3651x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články