Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neziskovky jsou tunel.Za mne ani 1,-Kč !!!! Je tam nalezlých plno nemakančeků,kteří pouze rozebírají peníze.Zrušit tento neplodný výmysl!!!

3 0
možnosti

Centrum pro studium demokracie a kultury, o.p.s. dělá záslužnou práci - zejména o postavení žen v Barmě. Myslím, že tato studie za 2 miliony Kč je nám i celému Evropskému prostoru, opravdu hodně prospěšná.

;-)

4 0
možnosti

neziskovky jsou duležité ...

Anglická neziskovka Hope Not Hate pomohla pro vladu vytvorit prirucku na rozpoznání radikalizujicich se pravicovych extremistu.

Mezi nebezpečné priznaky patri cetba 1984 od Orwella, Leviathana od filosofa ze 17.stoleti Thomase Hobbese

3 0
možnosti

Je potřeba živit co nejvíc lehkoživků, vy naivo.

Tak jim to plaťte dál, místo adresného konkrétního příspěvku, kde víte, že vaše pníze budou opravdu využity pro potřebné.

1 0
možnosti

To je ale jeden z pilířů živobytí neziskovek, velkou část vybranýczh peněz věnovat na další rozesílání dopisů, inzerátů,. rekalmních kampaní a podobně. Jak jinak myslíte, že by se uživili vysokoškoláci z našeho masového vysokého školství z té množiny vysokoškoláků s nejnižším IQ, kteří ještě u nás dosáhnou na diplom? S průměrným IQ kolem 100 bodů nebo podprůměrným IQ kolem 95 bodů? Běžnou vysokoškolskou práci třeba technickou v průmyslu nezvládnou ani náhodou, do manuální práce nemohou, protože to by na první pohled bylo vidět, že jejich kariéra zkrachovala. Zbývá jim pouze práce, která se dá snadno šidit na úkor kvality, jako jsou třeba málo kvalittní personalisté ve firmách nebo špatní úředníci ve správě nebo jinde v kancelářích.

Nebo přežívat za takové peníze, jaké se jim podaří "urvat" jako všelijací aktivisté nebo ti rozesílači dopisů v neziskovkách, tam se to nízké IQ dá schovat.

5 0
možnosti

Njn, důležité je si zanadávat.

0 2
možnosti

Ozvu se jako potrefena koza ;). Pracuji deset let v neziskovce. Jsme mala organizace. Pomahame konkretnim lidem, s konkretnimi problémy. Hledáme praci, ubytovani, poskytujeme potraviny, osaceni, vybaveni do domacnosti. Většina z darů, spolupracujeme s potravinovou bankou. Veškeré sluzby jsou pro klienty zdarma. Jsme podporovani Magistratem, mame par uzasnych darcu. To kombinujeme s preventivnimi programy ve školách...Kazdorocne zverejnujeme vyrocni zpravu, vse je dolozitelne a vyuctovavame kazdou nakoupenou polozku. Ale ani s dalsimi dvema pracemi (ktere jsem musela pridat), nedosahnu na průměrnou mzdu. Takze jsou neziskovky a "neziskovky" . I nas kolikrat dokaze prekvapit, kam a kolik se vyda...bez dolozitelne prace, vyrocnich zprav a podobne. Dokud se toto nebude důrazně hlidat, budou stale otraveni lide, kteří si svou pomoc priste hodně rozmyslí.

2 0
možnosti

A proč myslíte, že je u nás tolik neziskovek. Je to dobrý byznys pro zakladatele a personál a ta pomoc je v lepším případě na druhém místě a jinak je to zástěrka jak přijít k penězům od důvěřivých dárců. O dojení státu ani nemluvím.

9 0
možnosti
Foto

Problém neziskových organizací je, že nemusí nijak zveřejňovat výsledky své činnosti...

Uvedu příklad: Nezisková organizace pro začlenění Romů do společnosti (a není jich málo) by měla jednoznačně uvádět čísla (ne investované peníze) o počtech jedinců, kterým byla reálně poskytnuta pomoc a s jakým výsledkem. To, že někdo přispěje rodině na tablet pro dítě a nemá zpětnou vazbu, zda to mělo nějaký efekt na jeho studijní výsledek, je docela hrozné.

Prostě pro provoz každé neziskovky, která čerpá dotace popřípadě vybírá peníze od dárců, by měla být vyžadována strategie činnosti, její cíle a úspěšnost dosahování těchto cílů.

13 1
možnosti

Pokud se té neziskovce nepodařilo za 50let naplnit program integrace cikánů do společnosti, je něco špatně. Buď s neziskovkou nebo s cikány....

16 1
možnosti

J91a84n 38R55á20ž

16. 2. 2023 19:09

Pro mne je relevantní pro získání mého příspěvku pouze ta "neziskovka" , či humanitární a jiná dobročinná organizace, která na odměny pro management a běžný provoz nepoužije ani korunu z příspěvků dárců.

Zcela se u mne například zdiskreditovala velmi mediálně propagovaná dobročinná nadace, jejíž ředitelka si pořídila pro svou potřebu z prostředků dárců auto v pořizovací hodnotě 2,7 mil.Kč. U nas se bohužel stalo běžným jevem, že mnohé "neziskovky" jsou v prvé řadě zdrojem příjmů pro své zakladatele a provozní management a také jsou zcela legální "pračkou" peněz.

A jako vůbec nejvíce nemravné se mi jeví tak zvané " politické neziskovky" , jejichž činnost je dotovaná státem.

25 0
možnosti

Problém je v tom, že výsledky neziskovek nikdo nekontroluje.

12 0
možnosti

Neziskovce, co nezveřejní výsledovku hospodaření bych nic neposlal.

1 0
možnosti

V dubnu 2017 bylo v České republice registrováno celkem 129 947 nestátních neziskových organizací, z toho 515 nadací, 1670 nadačních fondů, 2774 obecně prospěšných společností, 752 zapsaných ústavů, 4171 církevních organizací, 93 651 spolků a 26 414 pobočných spolků

Někdy se koukněte do rejstříku pár neziskovek. Kolik mají koordinátorů přese všechno.

Z jedné diskuze:

Jana Nováková

Před 1 rokem

Pro jednu takovou "neziskovku" jsem pracovala skoro 2 roky.....a upřímně, pokud chcete opravdu pomáhat je lepší si vybrat tu danou rodinu, a směřovat pomoc přímo jí. Než to hnát přes jakýsi spolek a pod. Tam přispějete třeba 1000 kč, a dané rodině jde 20%, protože zbytek sežerou náklady na lidi, prostory a spol. a také "majitelé" z něčeho musí žít a potřebují peníze na auta, dovolené a pod

30 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,17
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články