Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z chybných východisek musejí být nutně vyvozeny chybné závěry. Nevím, co si představujeme pod pojmem prorok. Řekl bych, že je to člověk, který přijal úkol něco zvěstovat, o něčem informovat. Nakolik se kdy něco pozměnilo desinterpretacemi či vědomě nepřesným výkladem, je jiná otázka. Podle Vás před proroky existovaly jen výplody fantasie. Chyba. Zdaleka ne každý, kdo měl nebo má spirituální zkušenosti, má za úkol hlásat světu, co zvěděl ( co mi bylo sděleno, dáno a umožněno pochopit ). Pokud klesá počet věřících, pak to může být i tím, že se třeba církev (duchovní) někdy chovají spíše jako partaj. Příkladem je Dominik Duka, který upřel Bohu schopnost mluvit.

0 0
možnosti
Foto

Pardon, omylem pod jiným blogem, omlouvám se.

0 0
možnosti
Foto

Tak to slyším poprvé,že si někdo nekoupil být protože nechtěl zabírat místo někomu jinému.....ceny bytů jsou dnes úplně šílené.To máte pravdu.

2 0
možnosti

"A dnes je v situaci, že i s tím, co si od té doby našetřil, by si s problémy koupil polovinu takového bytu. Jinak řečeno, doplatil na to, že za dobrotu možná půjde na žebrotu."

Jednak - nejde z jeho strany o žádnou "dobrotu". To, že si byt nekoupil, protože nechtěl někomu zabírat místo, je pouze trapná výmluva. Mnohem pravděpodobnější vysvětlení je, že byl prostě pohodlný a nechtělo se mu to v tu chvíli řešit.

Druhak - pokud má našetřeno na polovinu ceny bytu, tak ho jistě nečeká ani žádná "žebrota" nebo bezdomovectví, jak naznačujete. Prostě půjde bydlet do pronájmu, to přece není žádná tragédie. Nikde není psáno, že každý jeden člověk musí bydlet v nemovitosti, kterou vlastní.

0 0
možnosti

V republice je téměř 5 milionů bytových jednotek, z toho 600 tis. volných. Před volbami by to byla sebevražda, ale žádná vláda se nevyhne západnímu zdaňování nemovitostí a určité regulaci, viz pode mnou pí Bošková. Bohužel u nás není automobilismus na úrovni Západu a s elektro se to bude zhoršovat - aby mohli lidé pružně dojíždět za prací a nevylidňovaly se zbytečně regiony. Systém vše Praha max. Brno - pak dlouho nic a fůra hnoje - je nešťastný.

3 3
možnosti

Není ono zdanění spíše cesta, jak z lidí tahat peníze? Dražší držení nemovitostí se pak promítne do dražších pronájmů.

Víte jak dosáhnout toho, aby lidi nemovitost pronajali? Omezit ochranu nájemníka - aby pronajímatel mohl neplatiče vylifrovat

3 0
možnosti

Můžeme si najít pozemek zlevněný (sice to bude horší místo), tam si postavit levný montovaný domeček, vykašlat se na reality. Ovšem stát by měl být schopen regulovat ceny toho, co všichni občané potřebují a je to nedostatkové. Finančně podpořit obecní a neziskové družstevní nové byty s regulací - zákaz jejich podnájmů (buď ten byt člověk potřebuje pro sebe, nebo ať se ho vzdá, nechce-li v něm sám žít, tak se to upravuje v SRN, Rakousku aj., byť s některými nuancemi).

1 1
možnosti

Ne!

V SRN opravdu ne pani Boskova, to co jste napsala je vyslovene vymyslena lez.

0 0
možnosti

No moc ke zdražení banky nenavádějte, při rekordním čísle/objemu hypoték k dnešnímu datu v tomto roce, bude muset centrální banka tímto směrem reagovat...

0 0
možnosti

No drahé byty budou spíše s podprodukce nemovitostí...

4 0
možnosti

J52a42n 40R75á16ž

24. 8. 2021 18:52

To je mýtus, který udržují v platnosti developři a realitní makléři. Cca 600tis. prokazatelně trvale neobývaných bytů, ale ve skutečnosti jich je víc, protože velké množství lidí trvale žijících v rekreačních chatách a chalupách, ovšem s hlášeným trvalým bydlištem v městském bytě, hovoří jasně. Bytů je dost, ale jejich velká část k bydlení neslouží. Což vytváří na trhu s byty velký problém.

Jak už psal pan Kuchta výše, velkou vinu na tom mají, v porovnání se západem, také nízké daně z městských nemovitostí a fenomén Airbnb, tedy využívat byty pro hotelové ubytování bez pravidel platných pro hotely. Což je zrůdnost!

3 1
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,16
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články