Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co se bezpecnosti tyce, muzeme sice pravidelne cist jak se diky kameram podarilo nekoho dopadnout, ale fakticky jde o promile trestnych cinu. A kvuli tomu nema cenu spehovat lidi. Kdyby se treba zavedlo trikrat a dost, mohl byste vsechny CCTV vyhazet do popelnice a stejne byste mel kriminalitu jeste nizsi. A ze v Cechach je uz tak dost nizka

Jak bylo receno nize, protesty proti kameram jsou protesty proti necemu celkem zbytecnemu, co se muze zvrtnout. Soucasni lidri maji plnou hubu demokracie a svobody, ale je to krylovske "vrah o moralce kaze". Soucasni lidri by byli ochotni orwelovsky kontrolovat domacnosti ve jmenu bezpecnosti

2 1
možnosti
DR

Pán to teda zabil ! Že sledovať slovenskú STV a jej správy ? Vidieť , že naozaj má prst na tepe doby! Treba aby ste STV pozerali , aspoň bude mať nejakých divákov !

A objektivita a iba pozitívne správy , veď prečo aj nie , čo by ste čakali od FicoVizie . ;-D;-D

0 1
možnosti
TK

"všechno se dělá jen proto, aby se zachytily signály vedoucí k nebezpečné činnosti"

No ale právě proto přece vybrané jedince sledovala STB. :-) Tohle je první problém. Co je to nebezpečná činnost? To záleží na tom, kdo ta data vyhodnocuje. Takže to není jen krádež na ulici, je to i činnost, která ohrožuje například pozici právě vládnoucí mafie.

Problém číslo dvě je rozvoj technologií. Jak píšete, pokud se dnes projdete pod kamerou na Staromáku s cizí ženou, tak si vás nikdo nevšimne, protože by vás musel ientifikovat živý operátor. Jenže velmi brzy vás i vaši partnerku rozpozná vlastní počítačový systém Ostatně komunikace telefonická i elektronické zprávy jsou vyhodnocovány, archivovány a sledovány na vybrané výrazy už nyní. Na většinu lidí vyspělého světa již existuje datová složka se vším, co kdy napsal na netu a v posledních cca třech letech vyslovil do mobilního telefonu. Dále jsou pochopitelně ukládána a analyzována data "kdo s kým kdy a kde". Toto bude v brzké době doplněno právě analýzou obrazu kamer - identifikací osob (na tom se velmi usilovně pracuje), takže systém bude velmi dobře vědět kdy a kde jste s dotyčnou byl a je pouze otázkou, kdo k těmto datům bude mít přístup a komu se budou hodit. Samozřejmě na další "neškodné" využití vašeho sledování už čekají korporace z důvodu marketingu.

Když to shrnu, také dnes nevidím velký problém v tom, když nás natáčejí kamery, která data ukládaj jen v řádu hodin, maximálně dní a data jsou analyzována pouze v případě, že se stane mimořádná událost a hledá se pachatel a důkazy. Jenže budoucnost je jiná, Budoucnost je sledování každého našeho kroku, každého našeho slova a časem zřejmě i každé naší myšlenky. A víme, kdo v té doě bude u moci a jaké budou jeho cíle?

3 1
možnosti
Foto

Já bych to viděl takhle: dejme lidem volbu, na zemi je spousta míst s různým dohledem a zákony. At' jdou tam kde jsou vítáni a jim to vyhovuje...

0 0
možnosti

Dost.

Mnohem víc mne ale štvou lidi, kterým Velký Bratr nevadí a ještě tleskají dalším systémům dohledu.

2 1
možnosti
JK

Mě to "sledování" nevadí, naopak mu hodně tleskám, takže vás asi hodně štvu. A myslím si,s že pokud vás štvou lidi s jinými názory na věc, tak musíte být už asi opravdu hodně uštvaný. :-)

0 0
možnosti
VK

Rozubil bych některým šmejdům, co se chrání funkcí ústa - kdybych se nebál kamer. Takto pomáhají zneužívání postavení lidí ve státních službách - na které je zbytečné si oficiálně stěžovat - protože se to obrátí proti Vám. To je také legitimní úhel pohledu.

0 1
možnosti
JK

S lidmi jako vy ("rozbil bych některým šmejdům ústa" atd) bychom asi byli s řešením sporů někde na úrovni Mexika. Evidentně nevěříte právnímu řádu a pořádku a chcete mnohokrát řešit věci násilím. Ano, i takových lidí je i u nás poměrně dost. Jsem proto rád, že je kamery asi odrazují od násilí stejně jako vás.

0 0
možnosti
VS

Já jsem z principu proti tomu, abych žila s vědomím, že mě v kterýkoli okamžik může snímat nějaká kamera, o které nevím. U soukromých domů bývá uvedeno, že je napojený na kamerový systém, což je ok. Co není ok, jsou kamery různě integrované do jiných zařízení a snímajcí lidi bez jejich vědomí, natož povolení. Co je na tom nejhorší jsou ti, kteří takové kamery obhospodařují a můžou s jejich výstupy v podstatě naložit podle svého.

1 1
možnosti

kdo nedělá nic nezákonného, nemá proč se bát.

3 4
možnosti
JS

Mě tedy kamery nevadí, naopak!

8 1
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,16
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články