Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"2x nižší" ? Správně "poloviční"! Jak múže být "krát" (výraz pro násobení!) významem "nižší"?

Zajímalo by mne, který debil to začal používat (vypadá to na moderátory TV Nova), tam klidně kvákají: "díky vrahovi, přišel o život"!!!, atd.

1 0
možnosti
MV

Násobit se dá i zlomkem, zkuste si to. Potom dostanete po "krát" nižší hodnotu. Mimochodem, víte že čárka ve vaší poslední větě docela vážným způsobem mění význam věty? Když už teda bazírujete na užití češtiny... ;-)

3 0
možnosti
PH

Ony i ty ceny služeb se už relativně blíží těm západním. Mě z toho tedy vychází, že rakušák si debužíruje na 4x větším množství služeb než průměrný čech. :-P

3 0
možnosti
LC

Potvrzuji, experimentálně ověřeno, na vlastní kůži.

1 0
možnosti
AK

Rakousko by melo byt rovnatko a zaroven model naseho uspechu/neuspechu. At ma clovek chut a snahu se jim vyrovnat, je to prakticky nemozne.

Vyzadovalo by to dalsi "sametovou" revoluci k likvidaci prazskeho centralismu, zavedeni spolkoveho systemu, kompletni decentralizaci dani, planovani hospodareni atd atd. Dnesni cesky-vychodoevropsky model nastaveni statu s jeho gottwaldovskymi kraji je absolutne neschopny a zpatecnicky.

Doufam, ze se teto pristi revoluce doziju, preju to vsem poctivym obcanum CR, aby dosahli sveho potencialu, ale nevim. Je to jeste asi nadlouho.

5 0
možnosti
JR

J54a92r36a 93R86a69n72k

19. 3. 2017 2:40

To by nesmel existovat 48. a 68. rok....normalizaci jsem nepoznala, takze nevim, ale tech 40 let se na vetsine Cechu podepsalo...

1 0
možnosti
RS

Analyza pana Lunga se rozchazi s oficielni analyzou zivotni urovne. Kde se stala chyba?

4 1
možnosti
JSS

Pane Lungo - my 2 jsme stejná generace - mám 63.

Píšete o nákladech v jednotlivých zemích - to je jasně určující pro úroveň. Ale důležité je, když jste vybral nám nejbližší sousedy a to náturou ze západu - tedy Rakušáky.

Podívejte oni byli po válce silně ochuzeni o chlapy - no a logicky taky ožebračila válka. Rakousko jejich ještě začátkem 60. let nebylo tak slavné v hospodářství, venkov byl rozdrobený na malá hospodářství a průmysl se vzpamatovával.

Jenže od té doby máme už přes 50 let a Rakušáci jsou na špici HDP - dělají výborné výrobky. Logicky jejich turismus je nesrovnatelný s námi - jezdí k nim celý Benelux, samozřejmě těsná německá vazba. Jejich země vzkvétá - o pořádku nemá cenu mluvit - každý se musí snažit - soutěží a mají hlavně národní cit a ten hájí. Samozřejmě jsou chytří - gastarbajtři jim slouží pávě min. 60 let a hlídají si je, i když se podivuju, že jich tolik strpí!!

Víte - napište, proč my - tedy celkem pracovití Češi se můžeme jako celek postavit rozhodně Rakušákům a přesto tady je ještě daleko a daleko pozadu. A vy víte proč - vliv socialismu byl nějaký - prostě moloch nesourodých zemí - ostatně podobně jako dnešní EU.

A pak ovšem přišel" OTOČ" a Klausovy- Ježkovy a dalších zlodějsko-privatizační chvácení a bral kdekdo. To přerostlo do dnešní doby - máme tady vše v cizích rukou - zkrátka- jsme blbečci nemající obdoby!!

Tady nebude lépe dokud se nezmění politická kultura - nahlížení na hodnoty práce , spolubližního atd. To vyžaduje odvahu mnoha lidí! Ale není to chiméra - jen opravdovost a vzpruhu.

10 2
možnosti
VV

No ano. Rakusaci plati dane, A zisky z hospodarske prosperity plynou do rozvoje zeme a ne do kapes vychytralych politiku a uredniku.

8 0
možnosti
JH

Pěkně jste se rozpovídal.

0 0
možnosti
VV

Takhle se videj rakusaci:

https://www.news.at/a/lebensstandard-top-10-laender-6350388

A CR jsem nasel nejlepe na 22. miste v rankungu zivotni urovne v Evrope.

1 0
možnosti
Foto

Ve statistickem srovnani se vam ztrati to podstatne. V CR prace znamena stres, spech, hysterii a naslednou paniku. Pracoval jsem v CR, Nemecku, Italii, Skotsku a Nizozemi v oboru prumyslovych elektroinstalaci. Mimo CR je prijemnejsi atmosfera, klidnejsi prace, moznosti si cokoliv dohodnout dle chute a potreb, minimum prescasu (daji se dohodnout, pokud chcete, ale nikdo vas nenuti). Ale drit od nevidim do nevidim 350 hodin mesicne, svatky, vikendy, protoze "nejsou lidi"? Neexistuje. Dale, rezimy venku se obvykle nechovaji k pracujicimu jako k dobytku, ale slusne, pratelska atmosfera, zadne sikanovani, system fair play, kdy s clovekem se jedna lidsky. To vse vam v tom srovnani chybi a pro mne to je hlavni duvod, proc se do CR jen tak nevratim. Ty penize, to je jen bonus navic.

25 1
možnosti
Foto

R89a62d78e81k 40H65a48m76p25l

18. 3. 2017 19:33

V mnohém lze souhlasit, ale 350 hodin za měsíc je i v ČR neběžné (tím neříkám, že se to nevyskytuje). Přesčasy ano, ale taková nálož málokdy.

2 0
možnosti
VV

Napsat clanek na zaklade jakychsi Statistik povazuji za nepodareny vtip.

Ja neznam nikoho, kdo mel v cizine uspech a vratil se do Cech. Ale znam par rodin, ktere se do duchodu opravdu do Cech vratily. Byly to rodiny, kde ziviteli zamestnavatel nabidl prdcasny odchod do duchodu s odstupnym. Za to odstupne si poridili byt nedaleko krajskeho mesta a s duchodem nemusi setrit. Kdyz vezmu jako zaklad ze manzel ma duchod 1500 € ze ktereho jako duchodce v Cechach nemusi platit zadnou nemocenskou nebo dan a manzelka o par set min, Mohou za to v Cechach opravdu kralovsky zit. V nemeckych ballungscentrech by nejmene jeden duchod po odecteni nemocenske a dalsich davek padl jen na bydleni.

15 1
možnosti

Napsat příspěvek, který více méně podporuje autorovu tezi a v první větě autorovi myšlenky popřít, to vyžaduje hodně velký zmatek v hlavě.

7 4
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,16
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články